Aleea artistului


Aleea Artistului este un colţ special din Nijikon rezervat artiştilor independenţi care doresc să îşi vândă/promoveze lucrările şi activităţile. În fiecare an amenajăm un asemenea spaţiu care, sperăm noi, va ajuta artiştii să intre în contact direct cu fanii şi cu alţi artişti, rezultând o creştere de calitate şi o extindere de oportunităţi.

Vă puteţi înscrie trimiţând un mail la contact[at]nijikon.ro în care să explicaţi în linii mari ce activităţi vreţi să aveţi la stand (comissioning, live drawing etc.) şi ce materiale veţi expune. Ataşat la mail trimiteţi câteva mostre din materialul ce va fi expus (scanuri, fotografii, cum vă e mai usor).

 

Înainte de a vă înscrie vă rugăm să citiţi cu atenţie regulile şi condiţiile de mai jos:

 

Data limită pentru inscrieri este 3 Octombrie 2014. După această dată, până pe 6 Octombrie, organizatorii vor centraliza şi examina toate înscrierile, şi pe 6-7 Octombrie vor fi anunţaţi toţi cei care au fost acceptaţi şi vor primi stand la Alee în acest an.

Principala condiţie de participare la Aleea Artistului este ca toate materialele prezentate sau vândute de artist să fie realizări proprii (self publishing). Fiecare artist înscris va primi două legitimaţii de acces valabile pentru ambele zile ale convenţiei. Costul unui stand este de 70 RON pentru ambele zile.

Locurile se vor furniza în limita spaţiului disponibil.


IMPORTANT: Este de preferat ca toate produsele sa aibă cât de cât legătură cu tematica evenimentului şi cultura Japoneză. Daca produsele nu se încadreaza în această condiţie, cererea de stand are şanse mari să fie respinsă.


Este voie cu:

Picturi şi desene în original sau printuri cu creaţii proprii sau fanart
Diverse produse printate (manga-uri proprii, orare, calendare, agende, caiete etc.) cu concept grafic propriu sau fanart
Insigne, brelocuri şi accesorii similare imprimate/modelate cu creaţii proprii sau fanart
Figurine sau sculpturi cu concept creaţie proprie sau fanart (realizate manual)
La acestea se adaugă şi produsele realizate în cadrul convenţiei (desene la cerere, sculpturi realizate la stand etc.)

NU este voie cu:

Materiale cu conţinut vulgar sau licenţios
Materiale cu o pronunţată tentă sexuală sau ce conţin violenţă excesivă expuse în mod vizibil (dacă doriţi să vindeţi manga-uri ce conţin materiale nepotrivite pentru minori, verificaţi politica materialelor 18+, prezentată mai jos)
Materiale care nu sunt realizate prin forţe proprii (nu aveţi voie să luaţi de pe Internet imagini şi apoi să vindeţi printuri sau obiecte imprimate cu ele)
Materiale ce conţin imagini sau text cu caracter defăimător şi/sau atacuri la persoană ori la adresa anumitor etnii sau minorităţi.

 


POLITICA MATERIALELOR 18+

În general, expunerea/vânzarea de lucrari în original sau printuri cu caracter pronunţat sexual sau ce conţin violenţă excesivă este strict interzisă. Anumite excepţii vor face cărţile. Acestea pot fi vândute DOAR ÎN URMATOARELE CONDIŢII:

Exemplarele expuse vor fi shrink-wrapped (sigilate în celofan astfel încât să nu poata fi deschise)
Coperta vizibilă nu trebuie să aibă un caracter explicit sau să conţină text vulgar/licenţios
Pe copertă trebuie să figureze un avertisment legat de grupa de vârstă căreia i se adresează (un "18+" sau "Interzis minorilor" este suficient)
Vânzarea acestor produse minorilor este strict interzisă
Prezentarea conţinutului acestor produse către minori este strict interzisă.

 

În cazuri exceptionale, aceste reguli se pot modifica fără o notificare prealabilă. Schimbările vor fi anunţate pe pagina principală a site-ului.